Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gołąbki z włoskiej kapusty z piekarnika...

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta włoska 1 główka/większa
mięso mielone drobiowe 60 dag
jajko 2 sztuki
ryż ugotowany 2 woreczki
cebula podsmażona 2 sztuki
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat 1 opakowanie
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżeczka
olej rzepakowy - ile potrzeba
sok pomidorowy 1 litr
woda 1 szklanka
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: gołąbki z włoskiej kapusty z piekarnika...

ryż w woreczkach ugotować do miękkości w nieosolonej wodzie, dobrze odcedzić z wody

mielone z drobiu z indyka wymieszać z jajkiem, podsmażoną cebulką, ryżem, przyprawą do drobiu, wszystko dobrze wyrobić

z kapusty włoskiej wyciąć głąb, obgotować liście, z liści ściąć grubszy nerw, na każdy liść nakładać farsz i zawijać gołąbki

brytfannę posmarować olejem rzepakowym, układać ciasno gołąbki, wlać sok pomidorowy wymieszany z wodą i przyprawą w płynie

piekarnik nagrzany na 220 C, grzanie góra/dół, pod przykryciem piec około 45 minut, następnie bez przykrycia na termoobiegu na 180 C z 10 minut

gołąbki są pyszne i na ciepło i na zimno............SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 27.04.2017 15:27
fajny pomysł :-)
Grazyna0211 27.04.2017 09:48
smaczne gołąbki
adelajda 26.04.2017 18:02
Tez lubię takie
anka1988 26.04.2017 17:22
i ja przyłączam sie do wielbicieli gołąbków, ależ one smakowite
Bernadeta1 26.04.2017 16:22
Bardzo lubię wszystkie gołąbki i Twoje na pewno bardzo by mi smakowały

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak