Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kopytka ze skwareczkami i jajkiem pod serową pierzynką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

kopytka

Dodatkowo

cebula 1 sztuka
jajko 2 sztuki
ser żółty
Ser Koryciński naturalny świeży

Ponadto

olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kopytka ze skwareczkami i jajkiem pod serową pierzynką

Cebulę posiekać, a boczek/kiełbaskę pokroić w kostkę, a następnie wszystko razem podsmażyć na niewielkiej ilości oleju.
Dodać kopytka, chwilkę podsmażyć, wbić jajka i wymieszać.
Na końcu na wierzchu obficie ułożyć cienkie plastry (mogą być wiórki) sera.
(Jajka można wymieszać z serem i mieszanką - zalać kluski.)
Całość przykryć pokrywką i odczekać do momentu - aż ser całkowicie się rozpuści.
Podawać bezpośrednio po przygotowaniu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Diana Rusiłowicz 24.04.2017 00:09
Dziękuję :)
Diana Rusiłowicz 24.04.2017 00:09
Polecam spróbować.
Aleksandra/Olcia 23.04.2017 14:08
nigdy nie jadłam tak podanych kopytek
Babeczka35 23.04.2017 13:41
Ciekawa propozycja.
agnieszka214 23.04.2017 12:06
Pyszny obiadek
Wacław 23.04.2017 11:58
pyszne danie obiadowe :-)
Madzai 23.04.2017 11:43
Bardzo smaczny obiadek
bertpvd 23.04.2017 09:48
Smaczny przepis
w mojej kuchni 23.04.2017 00:10
same pyszności do zjedzenia
Diana Rusiłowicz 23.04.2017 00:05
Dziękuję :)
gusia1000 22.04.2017 23:33
Dobre jedzenie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak