Lasagne

Lasagne

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron do lasagne

  • mięso mielone

    50 dag
  • przecier pomidorowy

    3 łyżki
  • sos pomidorowy

    1 słoiczek
  • ser żółty

    40 dag
  • bazylia

  • sól

  • czosnek

    2 ząbki
  • pieprz

  • sos beszamelowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso mielone podsmażamy z dodatkiem 2 łyżek przecieru pomidorowego. Doprawiamy do smaku (na ostro) - tak aby by konkrety-nie mdły smak.
Plastry makaronu gotujemy pojedynczo ok 1 min. będą one miękke szybciej się upieką.

Na dnie żaroodpornego naczynia układamy kolejno/na przemian: makaron - mięso mielone - sos pomidorowy - ser żółty. Całość zalewamy sosem beszamelowym.
Zapiekamy 30 minut w temperaturze 180 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

smakoszek

19.10.2011 06:07
smacznie wygląda

goofy9

23.06.2011 09:53
polecam

Wacław

23.06.2011 09:22
bardzo dobre !

Aleksandra45

20.03.2011 09:58
wygląda super!

Ewa92

11.02.2011 11:41
musze zrobic! pysznie wygada ;]

Atomówka

29.12.2010 16:18
wspaniala;)

Joanna120

01.12.2010 17:19
lasagna pychota

anya_86

12.11.2010 18:09
mniamm:)

AnaSt

11.10.2010 22:16
Pyszności :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat