Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pieczone udka z marynaty

5.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka kurczaka
8 szt
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
marynata
czosnek
2-3 ząbki
miód
1 łyżka
majeranek
1 łyżka z czubkiem
Sklep Prymat
sok z cytryny
ok 2 łyżki
olej
2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone udka z marynaty

Mięso umyć, osuszyć i oprószyć solą i pieprzem.
Wszystkie składniki marynaty połączyć, dodać do mięsa i dobrze wymieszać by mięso obtoczyła marynata. Odstawić na ok 3 godz albo na noc.
Po wyjęciu przełożyć mięso do natłuszczonego naczynia żaroodpornego i piec ok 50 min w 190 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 03.04.2017 22:32
Pysznie sie zrobiło.Smakowite kuszą smakiem i wyglądem.;)
Edita 03.04.2017 17:51
ale pysznosci
w mojej kuchni 03.04.2017 12:23
same pyszności...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak