Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewany filet z kurczaka

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

filet z kurczaka 2 szt
oliwa

farsz

szynka 4 plastry
ser żółty 2 plastry
natka pietruszki 2 łyżki
chleb tostowy 3-4 kromki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
masło klarowane 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewany filet z kurczaka

W filetach z kurczaka robimy kieszonkę na całą długość.
Farsz : Od chleba odcianmy skórkę i miksujemy chleb. Do chleb adodajemy drobno pokrojoną szynkę, ser żółty, natkę pietruszki. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem i dodajemy rozpuszczone masło klarowane, dokładnie mieszamy.
Tak przygotowanym farszem nadziewamy nasze filety. Mięso układamy w naczyniu żaroodpornym, polewamy oliwą. Wkładamy do piekarnika na ok 30-40 minut, temperatura 180 stopni. Gotowe mięso możemy podać z dowolnym sosem lub bez sosu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 30.03.2017 18:14
domowo i smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak