Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Barszcz biały

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda
2 l
wędzonka
200 g
zakwas
170 ml
czosnek
1 - 2 ząbki
sól i pieprz
majeranek
szczypta
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
2 sztuki
Sklep Prymat
ziele angielskie
4 kulki
Sklep Prymat
śmietana 18 proc
2 - 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz biały

Do garnka z wodą dodajemy wędzonkę, np. boczek, kiełbasę, kości podwędzane. Gotujemy z dodatkiem ziela oraz liści laurowych. Możemy dodać także sparzoną białą kiełbasę. Dodajemy partiami zakwas - sprawdzamy kwaśność zupy. Wolno gotujemy, dodajemy czosnek, majeranek i zahartowaną śmietanę (można też zagęścić mąką). Chwilkę gotujemy - doprawiamy solą oraz pieprzem do smaku. Podajemy z kiełbaską, jajkiem, pieczywem lub ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 29.03.2017 16:39
same pyszności podano
Bożena Matuszczyk 29.03.2017 13:23
Smaczny barszczyk mniam.;)
AZgotuj 29.03.2017 10:44
pyszny, już czuje święta:)
mirosława4 29.03.2017 09:16
smaczny ! :)
Róża1 29.03.2017 06:31
bardzo smaczny barszczyk :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak