Młoda kapustka z koperkiem

Młoda kapustka z koperkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • główka młodej kapusty

    1
  • pęczek koperku

    1
  • gęstej kwaśnej śmietany

    100 ml
  • sok z cytryny

  • mąki

    1 łyżka
  • masła

    1 łyżka
  • mała garść majeranku

  • sól, pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę poszatkuj. W dużym garnku rozgrzej masło, wrzuć kapustę i dolej pół szklanki wody. Dodaj majeranek, sól i duś pod przykryciem przez ok. 45 min, często mieszając. Pod koniec duszenia dodaj posiekany koperek i sok z cytryny. Zdejmij z ognia i lekko wystudź. Mąkę wymieszaj z 2 łyżkami wody i wlej do kapusty, a następnie zagotuj. Ponownie zdejmij z ognia i dodaj lekko posoloną wcześniej śmietanę. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

kotlet

26.09.2010 21:01
pomysłowe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat