Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

faworki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 200 gram
żółtko jajek 3 sztuki
śmietana 18 proc 3 łyżki
spirytus 1 łyżeczka
smalec 3 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: faworki

Wszystkie składniki oprócz smalcu zagniatamy na gładkie ciasto. Ciasto wałkujemy bardzo cienko, a następnie wycinamy z niego prostokąty o szerokości ok. 2-2,5 cm. Środek każdego nacinamy niewielką kreską. Jeden koniec prostokąta przekładamy przez nacięcie do środka i wywijamy na zewnątrz. Gotowe faworki smażymy na rozgrzanym roztopionym smalcu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiktoria29 31.03.2017 16:02
dziękuję....
Janina 21.03.2017 16:35
Świetne faworki;))
Wiktoria29 21.03.2017 13:24
dziękuję.....
Malinka 21.03.2017 13:12
Cudowne są!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak