Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bezglutenowa szarlotka bez cukru

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Spód

płatki owsiane 1,5 szklanki
mleko 3,2% 1 szklanka gorącego
twaróg 250 gram
rodzynki 1/2 szklanki

wierzch

jabłka 5-7 sztuk słodkich
cynamon 1 łyżeczka
rodzynki 1/2 szklanki

Porada

Użyłam bezglutenowych płatków owsianych.

Przepis i sposób przygotowania na: Bezglutenowa szarlotka bez cukru

Rodzynki sparzyć wrzątkiem i po kilku minutach odcedzić.
Płatki owsiane zalać gorącym mlekiem i pozostawić na chwilę aby zmiękły. Dodać kostkę twarogu i rodzynki i dokładnie wymieszać. Wyłożyć w formę.
Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wymieszać z rodzynkami i cynamonem i wyłożyć na spód.
Piec ok. 25 minut w 180stopniach.Wyjmować z formy po wystygnięciu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 16.03.2017 18:30
same pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak