Przepis i sposób przygotowania na: Kostka śmietanowa z brzoskwinią i granatem
Dno kwadratowej formy wyłożyć herbatnikami.
Rozpuścić galaretkę W 500 ml. wrzątku.
Żelatynę deserową sporządzić w/g przepisu z opakowania.
Odsączyć brzoskwinie z soku , pokroić na plastry.
Śmietanę kremówkę ubić na sztywno z cukrami i sokiem z cytryny , śnieżkę ubić z mlekiem , dodać do ubitej kremówki ,cały czas mieszając, następnie wlać rozpuszczoną żelatynę .
Połowę masy przelać na herbatniki, wyłożyć drugą warstwę herbatników, wstawić na pół godziny do lodówki ,następnie zalać drugą połową masy ,ponownie schłodzić.
Na wierzch ciasta ułożyć plastry brzoskwini i pestki granatu, zalać tężejącą galaretką .
Schłodzić 2 godziny.