Filety z polędwicy wieprzowej

Filety z polędwicy wieprzowej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwiczka wieprzowa

    1 sztuka
  • słonina

    10 dag
  • pieczarki

    25 dag
  • mąka

    1 łyżka
  • bułka

    4 kromki
  • pasztet

    10 dag
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • wino białe wytrawne

    1 kieliszek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokroić na 4 kawałki. Rozbić i naszpikować słoniną, wąskimi paseczkami. Oprószyć solą , pieprzem , mąką i zrumienić na tłuszczu. Pieczarki pokroić w paseczki i usmażyć. Do pieczarek włożyć mięso i podlać winem. Dusić 10 minut. Z bułki robimy grzanki, smarujemy pasztetem, układamy filety z polędwicy i posypujemy pieczarkami. Podajemy z frytkami i jarzynami z wody lub surówkami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Goya

20.12.2010 20:12
fajne

madi356

10.12.2010 09:52
rewelacyjne danie:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat