Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto biszkoptowe z masą i marmoladą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt

jajko 8
mąka 8 łyżek
cukier 6 łyżek
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Masa

śmietana 30% 1/2 litra
śnieżki 2 szt
czekolada biała 10 dkg

Dodatkowo

marmolada 15 dkg
wiórki kokosowe 5 dkg
czekolada deserowa 10 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto biszkoptowe z masą i marmoladą

Biszkopt:

Białka ubijamy na sztywno razem z cukrem. Do ubitych białek dodajemy po jednym żółtku. Mieszając łyżką drewnianą dodajemy po troszku mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia. Wylewamy na blaszkę i pieczemy w nagrzanym piekarniku o temp. 170 stopni ok. 40 minut. Zimny biszkopt przecinamy na dwie części.

Masa śmietanowa:

Śmietanę ubijamy ze śnieżkami. Następnie dodajemy czekoladę roztopioną w kąpieli wodnej.

Na jeden biszkopt rozprowadzamy marmoladę i 2/3 przygotowanej masy. Przykrywamy drugim biszkoptem i dajemy pozostałą masę. Masę posypujemy wiórkami migdałowymi i polewamy roztopioną czekoladą.

Przygotowane ciasto dajemy do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anulka69 11.04.2017 07:36
smaczne ciacho
adelajda 23.03.2017 17:17
Smaczne na pewno :)
halina17 04.03.2017 21:40
Dobre ciasto.
Franciszek 04.03.2017 00:22
pyszne do kawy
mysza75 03.03.2017 22:00
jakie fajne ciasto
Aleksandra/Olcia 03.03.2017 18:58
mniam mniam,pycha ciacho
endzi
endzi 03.03.2017 13:50
Pychotka!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak