Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

szarlotka królewska z migdałowa skorupka

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka
2 szk
masło
1 kostka
cukier
0,5 szk
żółtko jajek
4 szt
śmietana
1-2 łyzki
cukier
2 łyzki
cukier waniljowy
1 łyzka
budyń waniljowy
2 łyzki
płatki migdałowe
10 dag
cynamon paski skórki pomaranczowej
jabłko
kilka sztuk (na nadzienie)

Przepis i sposób przygotowania na: szarlotka królewska z migdałowa skorupka

Przygotowujemy ciasto;masło posiekaj z maka.Dodaj żółtka smietane i cukier.Szybko zaqgniec ciasto.Schładaj je przez 30 minut.Nastepnie cienko rozwałkuj.Plackiem wylep spód i brzegi formy do tarty wyłozonej pergaminem.Piecz 12 minut w tem.200 stopni.Przygotowujemy nadzienie;jabłka obieramy,oczyszczamy z pestek a miaszż rogouj razem z cukrem i cukrem waniljowym.Garaca mase jabłkowa wymieszaj z proszkiem budyniowym.Rozsmaruj na podpieczonym kruchym spodzie.Wierzch posyp płatkami migdałowymi.Ponownie wstaw o piekarnika rozgrzanego do tem. 180 stopni.Piecz jeszcze około 20-25 minut.Gotowe ciasto posyp cynamonem i udekoruj skórka pomaranczowa

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak