Zupa pomidorowa na ostro

Zupa pomidorowa na ostro

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory

    1 kg
  • włoszczyzna

    1 pęczek
  • cebula biała

    1 szt
  • śmietana

    2-3 łyżki
  • masło

    2 łyżki
  • liść laurowy

    2 szt
  • papryczka chili

    1 szt
  • sól

  • pieprz

  • wino białe wytrawne

    0,5 szklanki
  • estragon

    1 łyżeczka
  • owoc jałowca

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W rondlu rozgrzać masło, włożyć pomidory i dusić ok pół godziny. Dodać obraną cebulę, włoszczyznę, papryczkę chilli, podlać 2 szklankami wody jeszcze chwilę gotować. Wlać pół szklanki wina, dodać listek laurowy, przykryć i gotować około 15 minut. Przetrzeć zupę przez gęste sitko, dodać jagody jałowca, zagotować, doprawić do smaku, posypać estragonem.
Na talerzu dodać śmietanę.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

czekoladka_m

27.12.2013 18:52
Pysznie wygląda;)

Iwusia

21.11.2012 23:12
ale pychotka

Motorek

20.06.2012 06:49
bardzo lubię pomidorową

Katarzyna59

13.05.2012 14:34
apetyczna

Smakosz6

22.04.2012 20:15
pomidorowa- poezja smaku

Łukasz15

16.01.2012 10:26
pyszna

Monika193

28.08.2010 22:06
apetycznie wygląda

Margo1

28.08.2010 08:12
coś dla mojego męża

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat