Zupa ziemniaczana wiejska

Zupa ziemniaczana wiejska

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    50 dag
  • marchew

    2 szt
  • cebula

    1 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • żeberka wieprzowe

    30 dag
  • liść laurowy

    2 szt
  • mąka

    2 łyżki
  • smalec

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • zielenina

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żeberka ugotować w osolonej wodzie. Po ugotowaniu wyciągnąć z garnka i odłożyć. Do wywaru z żeberek wrzucić pokrojone w kostkę ziemniaki, marchew i pietruszkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach, cebulę drobno posiekać, wszystko razem gotować z dodatkiem liści laurowych. Gdy ziemniaki będą miękkie zagęścić zupę zasmażką zrobioną z mąki i tłuszczu. Do zupy włożyć żeberka, zagotować i przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bernadeta

17.10.2013 08:18
pyszna zupka

Iwusia

17.05.2013 22:42
bardzo smakowita zupka

Katarzyna59

06.05.2013 15:07
smacznie wygląda

Andysz

06.03.2013 15:07
smaczne!!!! ;]

Iwusia

02.04.2012 21:27
podoba mi sie ten przepis

Małgosia6

07.12.2011 09:24
fajna zupka

Wafelek2601

26.11.2011 23:16
pyszna, rozgrzewająca zupka

Mysiunia

24.12.2010 09:32
super!

Monika193

28.08.2010 22:07
uwielbiam taką

Margo1

28.08.2010 08:10
lubię , znakomity ma smak , jeszcze na żeberkach

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat