Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowe w panierce z parmezanem i tymiankiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab bez kości 2 plastry
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek
parmezan 30 gram
Tymianek suszony Prymat 1 łyżeczka
pieprz
sól
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowe w panierce z parmezanem i tymiankiem

Kroki postępowania

1
Mięso dokładnie umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, przykryć folią spożywczą i rozbić.
Krok 1 - Schabowe w panierce z parmezanem i tymiankiem foto
2
Przygotować panierkę: rozbić jajko na talerzu i rozbełtać je widelcem. Na drugi talerz wysypać bułkę tartą, dodać starty na tarce ser, tymianek, sól oraz świeżo zmielony pieprz.
Krok 2 - Schabowe w panierce z parmezanem i tymiankiem foto
3
Panierować kotlety w bułce z serem, jajku i znów w bułce. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z obu stron. Podawać na przykład z ziemniakami i ogórkiem kiszonym.
Smacznego :)
Krok 3 - Schabowe w panierce z parmezanem i tymiankiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kardamonovy 10.02.2017 10:02
Parmezan zawsze i wszędzie, jadłabym ze wszystkim. Biorę :).

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak