Truskawki na zimę

Truskawki na zimę

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ruskawkit

    2-3 kg
  • cukier

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Truskawki umyć, odszypułkować, zasypać cukrem i odstawić na jakieś 2 godzinki (aż puszcza sok). Następnie owoce układamy w słoikach, zalewamy sokiem z cukrem, zamykamy i pasteryzjemy ok 10-15 min.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bernadeta1

19.11.2013 09:52
smaczny kompot

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat