Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowa tęcza

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki na warstwę kakaową

mleko 1 szklanka
margaryna 1 szt.
kakao 2 łyżki
cukier 3/4 szklanki
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 dag

Składniki na warstwę różową

mleko 11/2 szklanki
bita śmietana w proszku 2 szt.
galaretka wiśniowa 2 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 11/2 łyżki

Składniki na warstwę zieloną

bita śmietana w proszku 2 szt
galaretka agrestowa 2 szt
mleko 11/2 szklanki
Żelatyna wieprzowa Prymat 11/2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowa tęcza

Wykonanie masy kakaowej:
Wszystkie składniki razem połączyć i gotować przez 10 minut. Gotową masę podzielić na dwie równe części.
Jedną część wylać na blaszkę, wyłożoną folią spożywczą, i odstawić na chwilę do lodówki do schłodzenia

Wykonanie warstwy różowej:
Śnieżki dokładnie ubić na mleku, zaś galaretkę rozpuścić w 11/2 szklance gorącej wody, dodać żelatynę. Lekko tężejącą galaretkę wymieszać ze śnieżką i wylać na masę kakaową.
Wykonanie warstwy zielonej:
Śnieżkę ubić na mleku i odstawić. Galaretkę rozpuścić w 11/2 szklance gorącej wody, dodać żelatynę. Lekko tężejącą galaretkę wymieszać ze śnieżką i wylać delikatnie na tężejącą masę różową. Na tężejącą masę różową wylać drugą część masy kakaowej. Placek wstawić do lodówki na kilka godzin do schłodzenia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa Wojtaszko 09.02.2017 11:54
świetny deser
benka 08.02.2017 18:10
Przyciąga wzrok, na pewno pyszne.
ben-ka 08.02.2017 13:58
Ale ślicznie pokrojone, jak ze sklepu !, cudo :)
Grazyna0211 08.02.2017 12:07
super deser
Ewelina1991 08.02.2017 11:26
wygląda obłędnie
Malinka 08.02.2017 08:56
Ależ super ciasto!
Krzysztof15 08.02.2017 08:38
pyszne ciacho
anka1988 08.02.2017 08:13
zachęca swoim wyglądem, super ciasto
Krystyna32 08.02.2017 07:54
pyszności :)
Franciszek 08.02.2017 00:43
dobre do kawy
Barbara13 08.02.2017 00:00
świetne delikatne ciacho
Iwusia 07.02.2017 23:15
lubię takie delikatne ciasta
agaK. 07.02.2017 22:09
Z wyglądu proste ale takie 'jakieś'. Fajne:)
wwwiolka 07.02.2017 21:40
Bardzo fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak