Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszka pod kruszonką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszki 4 szt (duże)
cukier waniliowy 20 g
Cynamon mielony Prymat 1 łyżeczka
mąka 150 g
masło 100 g
cukier puder 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszka pod kruszonką

Gruszki obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w dużą kostkę. Mieszamy z cukrem waniliowym i cynamonem, układamy w naczyniach żaroodpornych.

Cukier, masło i mąkę siekamy przy pomocy noża. Tak przygotowaną kruszonką, posypujemy gruszki.

Zapiekamy 25-30 min w temperaturze 180°C.

Taki deser smakuje na ciepło, jak i na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 06.02.2017 20:47
Lubię :)
Ada-Gaba 06.02.2017 18:30
pyszna propozycja
ben-ka 04.02.2017 17:10
Taki deserek bym zjadła.
Ola1young 04.02.2017 15:47
pyszny deser :)
RenataZ-et 04.02.2017 12:45
fajny deser
MagdalenaIC 04.02.2017 01:35
Uwielbiam takie desery :)
norweska20 04.02.2017 00:03
chętnie bym zjadła :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak