Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Bułka z kaszy jaglanej

5.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jaglana
1/2 kg
cukier
20 dag
mąka
3/4 szklanki
jajko
3 szt
mleko
4 szklanki
drożdże
2 dag
cukier waniliowy
1 szt
Sklep Prymat
aromat waniliowy
1 szt
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Bułka z kaszy jaglanej

Wykonanie:
Kaszę ugotować w 4 szklanka mleka (na gęsto), ostudzić, dodać drożdże rozpuszczone w kilku łyżkach ciepłego mleka, dobrze wymieszać i odstawić do wyrośnięcia. Następnie wsypać mąkę, wbić jajka utarte z cukrami. Dodać kilka kropel aromatu do smaku i ponownie dokładnie wyrobić ciasto, po czym odłożyć jeszcze do wyrośnięcia. Podrośnięte ciasto przełożyć do wcześniej przygotowanej formy keksowej. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 45 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

benka 02.02.2017 19:42
Ciekawy przepis.
Stenka 01.02.2017 21:29
ciekawa propozycja
cukiereczek 01.02.2017 20:04
przepis wart wypróbowania
ilka01 01.02.2017 19:59
super pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak