Przepis i sposób przygotowania na: Kruche ciasto z jabłkiem, wiśniami i bezą
Kroki postępowania
Połową wylepiamy formę do tarty o średnicy 27cm, drugą połowę mrozimy.
margaryna | 1 szt |
cukier | 1/2 szkl |
miód | 1 łyżka |
skórka pomarańczowa | 1 szt otarta z 1 szt |
Soda oczyszczona Prymat | 1/2 łyżeczki |
żółtko jajek | 3 szt |
mąka pszenna | 600 g ok może więcej typ 500 |
białko | 3 szt |
cukier puder | 200 g |
jabłka | 8 szt |
suszone wiśnie | 100 g |
cynamon | 1 łyżeczka |
mąka ziemniaczana | 1 łyżka |
skórka z pomarańczy lub limonki | 1 szt z 1 szt |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: