faszerowane udko kaszą i grzybami

faszerowane udko kaszą i grzybami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 20 dag mięsa mielonego

  • 0,5 szklanki kaszy gryczanej

  • 0,5 szklanki suszonych grzybów

  • 2 cebule

  • 10 DAG MARGARYNY

  • przyprawa uniwersalna

    do smaku
  • olej do smażenia

  • 3 liście laurowe,4 ziela angielskie

  • udziec z indyka

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Udziec umyć , posypać z obu stron przyprawą uniwersalną i papryką oraz pieprzem i odstawić na godzinę, w tym czasie ugotować suszone grzybki i zmielić , kaszę gryczaną podgotować na pół miekko, cebulkę drobno posiekać i usmażyć na złoto - na margarynie. Do miseczki wsypać mięso mielone, grzybki, kaszę , dodać cebulkę i przyprawić przyprawą uniwersalną i pieprzem, dokładnie wymieszać ( farsz ma być lekko nadsolony) , rozłożyć udziec , do środka dać farsz , zwinąć i uformować udko, spiąć wykałaczkami lub zeszyć nitką, donaczynia żaroodpornego wlać odrobinę oleju, wsypać liście i ziele , udko po wierzchu posypać przyprawą do kurczaka , papryką .Wstawić na pół godziny do piekarnika pod przykryciem, potem wyjąć podlać odrobiną wody i piec jeszcze godzinę podlewając mięso od czasu do czasu sosem

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iknkirke

11.11.2011 08:17
mniam

PaniMISIOWA

25.08.2011 11:11
mniam!

miki47

08.03.2011 17:13
pycha

Bart

03.02.2011 23:45
spróbuję

gusia1000

16.01.2011 20:18
Świetne danie mięsne.

Ewa104

18.09.2010 09:53
Ależ smakowity,słuszny kawał mięsa.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat