jabłka w cieście

jabłka w cieście

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    4-5
  • jajka

    2
  • sok z cytryny

    1/2
  • mąka

    1,5 szklanki
  • woda gazowana

    1 szklanki
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • cynamon

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka obrać ze skórki i pokroić na plasterki następnie delikatnie wydrążyć środek tak aby powstała dziurka. Jabłka skropić sokiem i oprószyć cynamonem. Jajka połączyć mąką, wodą i proszkiem do pieczenia. Ciasto ma być gęstsze niż na naleśniki. Owoce zanurzać w cieście i smażyć na patelni na złoty kolor. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Goya

27.01.2012 13:09
mniam

MAŁY

09.01.2011 19:30
pycha

kasiurek

18.11.2010 20:19
pychoota

mili_kati

22.10.2010 15:47
ciekawe

Margo1

27.08.2010 14:02
dokładnie to samo robię , tylko , że wrzucam jabłka do ciasta naleśnikowego i smażę placki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat