Pieczony Pstrąg

Pieczony Pstrąg

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pstrąg patroszony

    1
  • masło czosnkowe

    2 lyżki
  • oliva

  • cytryna

    1 plaster
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pstrąga czyścimy dokładnie myjemy i suszymy. Najlepiej żeby był w całości (głowa i ogon). Sprawionego pstrąga układamy na foli aluminiowej wysmarowanej oliwą do środka wkładamy masło czosnkowe, natkę pietruszki, i plasterki cytryny 2-3 w zależności od upodobań i wielkości ryby. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Zawijamy szczelnie w folię i pieczemy w piekarniku nagrzanym do około 180 stopni około 15-20 min lub na grillu około 20-25 min w zależności od wielkości ryby. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Islanzadi

30.09.2010 00:49
Hmmm... cytryna, czosnek... zjadłoby się, nie powiem ;p

Patrycja40

28.08.2010 12:49
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat