Przepis i sposób przygotowania na: Wołowe zraziki z farszem
Przygotować farsz: 2 cebule obrać, pokroić w grubą kostkę i zrumienić na oleju. Dodać oczyszczone i pokrojone w kostkę kurki, obranego i pokrojonego w kostkę pomidora oraz pokrojony w paski boczek. Całość podsmażać około 15 minut. Na końcu wymieszać ze startym serem. Ostudzić.
Rozłożyć plastry mięsa, każdy z nich posmarować łyżeczką musztardy chrzanowej. Na brzegu każdego z nich ułożyć po porcji farszu, zwinąć w rulon i spiąć wykałaczką. Obtoczyć w mące i układać na rozgrzanym tłuszczu. Podpiec na rumiano z każdej strony.
Pozostałe cebule obrać i pokroić w piórka. Przełożyć na patelnię i zeszklić na odrobinie oleju. Dodać pokrojonego całego pora (część białą i zieloną), osolić, podlać wodą i zagotować. Na cebuli ułożyć podsmażone zrazy, przykryć pokrywą i dusić do uzyskania miękkości przez mięso. Smacznego:)