Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Wołowe zraziki z farszem

5.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowiny zrazowej
60 dag
kurek
15 dag
cebule czerwone
4
cebule białe
4
boczku parzonego
6 plastów
Musztarda chrzanowa Prymat
7 łyzeczek
Sklep Prymat
pomidor malinowy
1
por
1
olej
do smażenia
mozzarelli
10 dag
mąki pszennej
6 dag
Pieprz czarny mielony Prymat
do smaku
Sklep Prymat
sól
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowe zraziki z farszem

Wołowinę umyć, osuszyć i pokroić na dość cienkie plastry. Rozbić delikatnie, aby nie porozrywać mięsa, oprószyć pieprzem mielonym z obydwu stron. Odstawić na pół godziny.

Przygotować farsz: 2 cebule obrać, pokroić w grubą kostkę i zrumienić na oleju. Dodać oczyszczone i pokrojone w kostkę kurki, obranego i pokrojonego w kostkę pomidora oraz pokrojony w paski boczek. Całość podsmażać około 15 minut. Na końcu wymieszać ze startym serem. Ostudzić.

Rozłożyć plastry mięsa, każdy z nich posmarować łyżeczką musztardy chrzanowej. Na brzegu każdego z nich ułożyć po porcji farszu, zwinąć w rulon i spiąć wykałaczką. Obtoczyć w mące i układać na rozgrzanym tłuszczu. Podpiec na rumiano z każdej strony.

Pozostałe cebule obrać i pokroić w piórka. Przełożyć na patelnię i zeszklić na odrobinie oleju. Dodać pokrojonego całego pora (część białą i zieloną), osolić, podlać wodą i zagotować. Na cebuli ułożyć podsmażone zrazy, przykryć pokrywą i dusić do uzyskania miękkości przez mięso. Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolaxa1 06.12.2011 23:21
super
pioge7 28.10.2010 12:19
palce lizać :P
pawel6 28.08.2010 11:47
Pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak