Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety wieprzowo-wołowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 200 gram
mięso wołowe 200 gram
bułka czerstwa 1 sztuka
cebula 1 sztuka
jajko 1 sztuka
mleko 1 szklanka
sól do smaku 1/2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety wieprzowo-wołowe

Kroki postępowania

1
Cebulę obrać i pokroić w kostkę.
Krok 1 - Pulpety wieprzowo-wołowe foto
2
Mięso zmielić przy użyciu maszynki.
Krok 2 - Pulpety wieprzowo-wołowe foto
3
Cebulę dodać do mięsa, wbić jajko i dodać przyprawy. Wymieszać.
Krok 3 - Pulpety wieprzowo-wołowe foto
4
Bułkę zamoczyć w mleko, następnie odsączyć. Dodać do mięsa. Wymieszać, formować kulki i oprószyć bułką tartą. Piec w piekarniku w 180 stopniach przez około 25 minut. Podawać z ulubionym sosem do obiadu. Następnego dnia można odgrzać np.na parze.
Krok 4 - Pulpety wieprzowo-wołowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak