Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Gulasz wieprzowy

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wieprzowina
400 Gram
mąka
Ok 3 Łyżki
bulion
1,5 Szklanki
cebula
1 Sztuka
czosnek
3 Ząbki
papryka czerwona
1 Sztuka
majeranek
1 Łyżeczka
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
2 Sztuki
Sklep Prymat
ziele angielskie
3 Sztuki
Sklep Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
1 Łyżeczka
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wieprzowy

Mięso kroimy na małe kawałki. Nastepnie obtaczamy je w mące i wrzucamy na rozgrzana patelnie z tluszczem. Gdy mieso lekko sie zarumieni, dodajfmy posiekana cebule i czosnek wraz z przyprawami. Calosc zalewamy bulionem lub woda. Gotujemy na malym ogniu. Gdy mieso zmieknie dodajemy papryke. Gotujemy do czasu az mieso bedzie miekkie (w zaleznosci od wielkosci kawalkow). Gulasz najlepiej smakuje z plackami, kasza i ogorkiem kiszonym

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak