Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buritto z indykiem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki

pierś z indyka 200 g
mix sałat 1
awokado 1 obrane, pokrojone w plastry
cebula posiekana 1 biała
placki do tortilli 4
ser feta 100 g
Sos sałatkowy grecki ziołowo-czosnkowy Prymat 1 opakowanie
majonez 3 łyżki
jogurt naturalny 3 łyżki
kminek Prymat 1 łyżeczka
pęczek szczypiorku 1 posiekany

Marynata

olej rzepakowy 4 łyżki
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1 łyżka
Musztarda rosyjska Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Buritto z indykiem

Kroki postępowania

1
Wszystkie składniki marynaty łączymy, wkładamy mięso indyka i mieszamy. Wszystkie składniki sosu dokładnie mieszamy i schładzamy w lodówce.
Krok 1 - Buritto z indykiem foto
2
Mięso smażymy na rozgrzanej patelni, dodając cebulę i przekładamy na talerz.
Krok 2 - Buritto z indykiem foto
3
Na patelni krótko podgrzewamy placki i przekładamy na deskę.
Krok 3 - Buritto z indykiem foto
4
W dużej misce łączymy mix sałat, dodajemy sos i delikatnie mieszamy.
Krok 4 - Buritto z indykiem foto
5
Tak przygotowaną sałatę układamy na plackach tortilli, dodajemy awokado, indyka, posypujemy kolendrą, serem i dokładnie zwijamy.
Krok 5 - Buritto z indykiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

2milutka 12.01.2017 17:29
coś co bym zjadła z chęcią ;)
Babeczka35 12.01.2017 15:37
Bardzo pysznie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak