Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z pekinką i fasolką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta pekińska 0,5 szt
fasolka szparagowa 100 g
szynka 100 g
słonecznik łuskany 2 łyzki
ketchup pikantny 2 łyzki
tahini pasta sezamowa 1 łyżeczka
sok z ogórków kiszonych 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z pekinką i fasolką

Kapustę szatkujemy cienko, oprószamy sola i odstawiamy na 5 minut by zmiękła.
W tym czasie na osolony wrzątek wrzucamy mrożoną fasolke szparagową i gotujemy 5 minut, odsączamy, dodajemy do kapusty.
Na suchej patelni prazymy słonecznik.
Szynkę kroimy w kostkę.
Wszystkie składniki mieszamy w misce. Dodajemy sok z ogórków, ketchup i tahini. MIeszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 15.05.2017 15:36
dziękuję :)
ilka01 10.01.2017 19:52
super sałatka
Marta1986 10.01.2017 19:14
bardzo smaczne
Konczi 10.01.2017 18:50
uwielbiam takie kompozycję smaków

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak