Pieczeń rzymska - pikantnie

Pieczeń rzymska - pikantnie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone wołowe

    500 g
  • podgrzybki

    300 g
  • jajko

    1
  • Sól, pieprz, majeranek

  • czosnek

    1 ząbek
  • masło

  • kabanos

    kilka szt. (pepperoni)
  • papryka ostra mielona

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Podgrzybki myjemy, kroimy na mniejsze kawałki, smażymy na maśle, gotowe miksujemy w blenderze, dodajemy do mięsa mielonego, przyprawiamy solą pieprzem, majerankiem, papryka ostrą w proszku, dodajemy wyciśnięty czosnek, namoczoną bułkę, dokładnie ugniatamy. Gotową masę układamy do naczynia, najpierw połowę, następnie układamy kabanosy i drugą połowę masy. Pieczemy w piekarniku w temp 180°C 25-30 minut. Podawać z ziemniaczkami i sosem grzybowym.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ZEWA

26.06.2011 11:00
ciekawie i pysznie

Mati13

17.04.2011 19:18
pyszna!

Ewa104

23.03.2011 06:43
Z tymi kabanosami fajny pomysł.

SmacznaPyza

02.02.2011 10:46
bardzo pysznie!

agnieszka189

20.01.2011 09:25
ciekawe

Mati13

03.10.2010 12:55
świetne danie!

polly66

08.09.2010 08:48
ładnie wygląda

aguus

27.08.2010 09:38
Smakowitości

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat