Zupa grzybowa

Zupa grzybowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • grzyby suszone

    12-15 kapeluszy
  • marchew

    2 szt średnie
  • por

    1/2 szt
  • natka pietruszki

    ok 1 pęczek
  • liść laurowy

  • ziele angielskie

  • śmietana

  • czarny pieprz mielony Prymat

  • sól

  • masło

  • mąka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchew i por oczyszczamy, myjemy, wkładamy do garnka i zalewamy ok 2 1/2 litra wody. Dodajemy przyprawy i ok 1/2 pęczka natki pietruszki.

Grzyby sparzamy, myjemy obtaczamy w mące i leciutko podsmażamy a właściwie podduszamy na maśle ok 2 łyżki. Dodajemy grzyby do zupy. Solimy i gotujemy do miękkości. Doprawiamy do smaku.

Na koniec dodajemy 1-2 łyżki śmietany.
Podajemy z makaronem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

VioletoweKucharzenie

06.01.2017 13:37
smaczna zupka :-)

Barbara13

05.01.2017 22:39
Ale pyszna zupka

ilka01

05.01.2017 22:03
super wygląda :)

cukiereczek

05.01.2017 19:25
no dokładnie, pyszna zupka

Jadwiga/Jaga85

05.01.2017 19:04
pyszna zupka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat