Roszponka z majonezem

Roszponka z majonezem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • roszponka

    10 dag
  • rzodkiewka

    0,5 pęczka
  • seler marynowany

    0,5 słoiczka
  • jabłko

    1 szt
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • majonez

    2 łyżki
  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
  • cukier

    szczypta
  • płatki migdałowe

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Roszponkę dokładnie umyć, osuszyć i porwać na kawałki.
Seler wyłożyć na sito, osączyć, umytą rzodkiewkę zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Jabłko obrać, usunąć gniazdo nasienne, zetrzeć na grubej tarce, skropić sokiem z cytryny. Włożyć do miski z warzywami, oprószyć szczyptą soli, cukru i pieprzu. Połączyć z majonezem, wymieszać, posypać płatkami migdałowymi. Podawać od razu po przygotowaniu.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ela15

19.03.2017 11:17
na pewno dobrze smakuje

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat