Zupa z cukini Edyty

Zupa z cukini Edyty

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    1 średnia
  • marchew

    2 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • ziemniaki młode

    2 szt
  • porcja rosołowa

    1 szt
  • ryż

    1/2 szklanki
  • Kostki rosołowe Kucharek

    2 szt
  • sól

    szczypta
  • pieprz

    szczypta
  • pietruszka zielona

    pęczek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Porcję rosołową myjemy i wkładamy do garka po czym zalewamy wodą i doprowadzamy do wrzenia na małym ogniu.Jeżeli są szumowiny ściągamy je delikatnie i wrzucamy kostki rosołowe kucharek,startą cukinię ,marchew,pietruszkę i ziemniaki .Ziemniaki pamiętajmy kroimy w kostkę i także nać pietruszki delkatnie szatkujemy i wrzucamy do reszty.Jak warzywa już są na wpół miękie dodajemy ryż i gotujemy do miękkości.Możemy zupę zabielić także śmietaną lub jogurtem naturalnym i dekorujemy natką pietruszki wg uznania.SMACZNEGO1

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ElizaT

17.07.2012 10:45
musi być smaczna

Goya

14.06.2012 08:32
fajna

Edyta38

26.04.2011 19:09
musi być pyszna

Tika4444

05.03.2011 18:36
wygląda ciekawie

Patrycja38

21.02.2011 10:20
pyszna

wiktor188

10.12.2010 15:10
mniam

iknkirke

06.11.2010 20:35
pycha

wiktor188

29.10.2010 12:40
pycha

Buczo007

06.09.2010 15:39
Wygląda Wyśmienicie ;)

Kate131

30.08.2010 08:03
musze spróbowac

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat