Przepis i sposób przygotowania na: Piernikowa rolada z makiem
Kroki postępowania
Gotową polewą polewamy ciasto i dekorujemy wg uznania. Smacznego !!
mąka |
250 g
|
margaryna |
50 g
|
cukier trzcinowy |
3 łyżki
|
miód |
100 g
|
jajko |
1 sztuka
|
Soda oczyszczona Prymat |
1,5 łyżeczki
|
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat |
1 opakowanie
|
śmietana 18 proc |
2 łyżki
|
mak |
500 g
|
bakalie |
do smaku
|
czekolada gorzka |
50 g
|
cukier trzcinowy |
1,5 łyżki
|
miód |
100 ml
|
olej rzepakowy |
1 łyżka
|
rum |
100 g
|
margaryna |
70 g
|
olej rzepakowy |
łyżka
|
mleko |
2 łyżki
|
cukier |
3 łyżki
|
kakao |
3 łyżki
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: