Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka nadziewane makrelą

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makrela wędzona 1 sztuka
jajko 8 sztuk
ogórek kiszony 1 sztuka
kapary 2 łyżki
natka pietruszki mały pęczek
majonez 2-3 łyżki
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka nadziewane makrelą

Kroki postępowania

1
Jajka gotujemy na twardo. Ugotowane studzimy i obieramy. Obrane przekrawany na połowę. Wydrążamy żółkła, które drobno siekamy.
Krok 1 - Jajka nadziewane makrelą foto
2
Makrele dokładnie obieramy ze skóry i ości. Pietruszkę drobno siekamy. Ogórka kroimy w kosteczkę.
Krok 2 - Jajka nadziewane makrelą foto
3
Do miski przekładamy przygotowane składniki: rozdrobnioną rybę, żółtka, pietruszkę, kapary oraz ogórka. Do całości dodajemy majonez.
Krok 3 - Jajka nadziewane makrelą foto
4
. Całość delikatnie mieszamy doprawiając do smaku.
Przygotowaną pastą napełniamy połówki jajek (białka). Jajeczka dekorujemy świeżą natką pietruszki i podajemy.
Krok 4 - Jajka nadziewane makrelą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 12.12.2016 19:51
bardzo aromatycznie wyglądaja
gusia1000 12.12.2016 18:24
Bardzo dobre.
cukiereczek 12.12.2016 17:57
prosta i smaczna przekąska
Futka 12.12.2016 14:20
Przepyszne i pożywne połączenie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak