Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po mojemu

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 40 dkg
marchewka 3 szt
ziemniaki 3 szt
cebula biała 2 szt
ząbki czosnku 2-3 szt
kiełbasa śląska 4 szt
boczek wędzony 10 dkg
sól do smaku
pieprz do smaku
przyprawa uniwersalna
papryka mielona
Papryka wędzona słodka mielona Prymat
Majeranek suszony Prymat 2 łyżeczki
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 2-3 szt
ziele angielskie 4-5 ziarenek
cukier do smaku
ocet

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po mojemu


Fasolkę myjemy zalewamy zimną wodą i odstawiamy najlepiej na całą noc .

Rano wylewamy wodę wlewamy świeżą dodajemy listki i ziele angielskie i stawiamy na kuchence.

Boczek wędzony kroimy w kostkę dodajemy do gotującej się fasoli.

Kiełbasę kroimy w kostkę cebulę obieramy i też kroimy w kostkę podsmażamy na oleju.

Marchewkę i ziemniaki obieramy i kroimy dowolnie dodajemy do już podgotowanej fasolki.

Jak wszystko będzie już ugotowane dodajemy podsmażoną kiełbasę doprawiamy wlewamy sok pomidorowy .

Jeszcze chwilę gotujemy pod koniec gotowania dodajemy ocet i odrobinę cukru .

Najlepiej smakuje jak jeszcze chwilę postoi i smaki się przegryzą .


POLECAM!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 16.12.2016 21:43
na pewno bardzo pyszna :-)
gosia56 12.12.2016 09:05
Bardzo dziękuję za miłe komentarze;)
gusia1000 11.12.2016 23:37
Bardzo lubię.
Krzysztof15 11.12.2016 19:31
bardzo lubię
Bernadeta1 11.12.2016 18:08
pyszna zupka
Konczi 11.12.2016 17:43
uwielbiam takie fasolki!
Futka 11.12.2016 15:07
Świetny i smakowity sposób na fasolkę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak