Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń z indyka

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 700-800 g
olej rzepakowy 2 łyżki
Majeranek suszony Prymat 1/2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Tymianek suszony Prymat 1/2 łyżeczki
Przyprawa do indyka i dań z drobiu Prymat 1/2 łyżeczki
Sól czosnkowa jodowana Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
papryczka chilli 1 szt mała

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń z indyka

Kroki postępowania

1
Przygotować fileta , umyć i osuszyć i natrzeć solą czosnkową .
Krok 1 - Pieczeń z indyka foto
2
Przyrządzić marynatę z oleju ,ziół ,pieprzu i papryki oprócz soli i wymieszać
Krok 2 - Pieczeń z indyka foto
3
Włożyć mięso do marynaty .
Krok 3 - Pieczeń z indyka foto
4
Przykryć folią i odłożyć w chłodne miejsce najlepiej do lodówki na 10 godzin .
Krok 4 - Pieczeń z indyka foto
5
Piec w piekarniku w 170 stopniach około 35 -40 minut.
Krok 5 - Pieczeń z indyka foto
6
Upieczone podawać do drugiego dania lub na kanapki .
Krok 6 - Pieczeń z indyka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak