Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Tort Sachera

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada
15 dag
słodka śmietana
2 łyżki
cukier puder
15 dag
masło
15 dag
mąka
15 dag
jajko
6 sztuk
marmolada morelowa
15 dag
cukier waniliowy
1 sztuka
Sklep Prymat
Polewa:
cukier puder
20 dkg
masło
1 łyżka
kakao
5 dag
mleko
3 łyżki
bakalie
owoce

Przepis i sposób przygotowania na: Tort Sachera

Wykonanie:
Utrzeć na pianę masło z 10 dag. cukru pudru, dodając po 1 żółtku oraz roztopioną i ostudzoną czekoladą. Z białek ubić sztywną pianę, dodać 5 dag. cukru pudru i połączyć obie masy. Mieszając dosypywać powoli mąkę i cukier waniliowy. Wyłożyć masę do tortownicy. Piec około 1 godz.. Po ostudzeniu wyjąć tort z formy, przeciąć na pól i posmarować marmoladą. Wszystkie składniki polewy rozgrzać w rondelku mieszając i polać tort. Udekorować owocami i bakaliami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak