Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Penne z mięsno - soczewicowym sosem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron penne 300 g
mięso mielone wieprzowe 300-350 g
cebula 1 szt
papryka czerwona 1 szt
soczewica czerwona 4 łyżki
passata pomidorowa 400 ml
olej do smażenia
koperek 1/2 pęczka
sól i pieprz
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Penne z mięsno - soczewicowym sosem

Kroki postępowania

1
Cebulę obieramy, kroimy w kosteczkę. W woku rozgrzewamy tłuszcz wrzucamy cebulę i soczewicę - szklimy
Krok 1 - Penne z mięsno - soczewicowym sosem foto
2
Następnie dodajemy paprykę pokrojoną w kosteczkę i przesmażamy 5 minut
Krok 2 - Penne z mięsno - soczewicowym sosem foto
3
Dodajemy mięso i zalewamy pomidorami - całość doprawiamy do smaku, mieszamy i dusimy 10 minut.
Krok 3 - Penne z mięsno - soczewicowym sosem foto
4
Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie, dodajemy do sosu.
Krok 4 - Penne z mięsno - soczewicowym sosem foto
5
Całość mieszamy, dodajemy posiekany koperek i podduszamy 2-3 minuty.
Krok 5 - Penne z mięsno - soczewicowym sosem foto
6
Podajemy na ciepło. Danie możemy zapiec w piekarniku posypując startym żółtym serem. Smacznego.
Krok 6 - Penne z mięsno - soczewicowym sosem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 12.11.2016 07:44
Smaczne i syte danie.
Malinka 11.11.2016 20:39
Na pewno by mi smakowało :)
bertpvd 11.11.2016 19:38
pyszne, zdrowe penne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak