Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

kotlety wieprzowe w śmietanie

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kotlety schabowe
4 sztuki
cebula biała
1 sztuka
smalec
5 dag
śmietana
1 szklanka
ziemniaki
0,5 kg
czosnek
1 ząbek
Papryka słodka mielona Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
woda
1 szklanka
natka piertuszki posiekana
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety wieprzowe w śmietanie

mięso umyć rozbić tłuczkiem posolić popieprzyć obsmażyć z obu stron na tłuszczu w żaroodpornym naczyniu obsmażone kotlety wyjąć a na pozostałym tłuszczu lekko zrumienić pokrojoną cebulkę i roztarty czosnek podlać szklanką wody dodać paprykę i zagotować umyte i obrane ziemniaki pokroić w plastry włożyć do cebuli a na warstwie ziemniaków ułożyć obsmażone kotlety dusić do miękkości pod koniec duszenia wlać śmietanę lekko potrząsnąć naczyniem wstawić do piekarnika i zapiec podawać w naczyniu w którym była przyrządzona potrawa z dodatkiem zielonej sałaty lub sezonowej surówki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak