Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z gruszkami i masą
( http://www.doradcasmaku.pl/przepis/38363/biszkopt-z-4-jajek.html )
Gotowy kroimy na 3 części. Gruszki myjemy, obieramy a następnie wycinamy gniazda. Gruszki kroimy w kosteczkę. Dodajemy cukier oraz cynamon i lekko podsmażamy, cały czas mieszając. Z mąki ziemniaczanej oraz wody robimy zawiesinę, którą dodajemy do gruszek i mieszamy aż postanie nam \"kisiel\" . Ściągamy z ognia i odkładamy by przestygło. Budyń gotujemy, a następnie studzimy. Margarynę miksujemy, dodajemy po łyżce zimnego budyniu, ciągle miksując, aż powstanie jednolita masa. Na jedną część biszkopta nakładamy nasz kisiel gruszkowy, przykrywamy kolejną częścią biszkopta i nakładamy masę, oraz ponownie przykrywamy biszkoptem, smarujemy masą i posypujemy kolorowym ananasem. Ciasto wkładamy do lodówki na ok 3-5 godzin. Smacznego !!