młoda kapusta

młoda kapusta

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • główka młodej kapusty

    1
  • margaryna

    10 dag
  • przecier pomidorowy

    2 łyżeczki
  • śmietana 2 łyżki (30%),

  • Przyprawa uniwersalna kucharek-, pieprz

    do smaku
  • mąka

  • woda

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

kapustę pokroić drobno, lekko posolić i odstawić na 15 minut, w tym czasie usmarzyć drobno pokrojoną cebulkę na margarynie, wydusić kapustę wrzucić do cebulki wlać szklankę wody i dusić na małym ogniu do miekkości , potem dodać przecier pomidorowy i śmietanę, łyżkę mąki rozmieszać z odrobiną wody wlać do kapusty, doprawić przyprawami i zagotować , dodać pokrojony koperek.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Dorota59

11.02.2013 17:31
nie mogę doczekać się młodej kapustki

Jaheira11

25.11.2011 22:23
kapusta jest bardzo zdrowa więc polecam jeść :)

gusia1000

15.01.2011 00:14
Lubię taką kapustę.

buksiak12

03.09.2010 13:12
ciekawy przepis

Dorota71

03.09.2010 12:27
mniam mniam kocham kapustę w każdej postaci

Emilia22

03.09.2010 11:10
bardzo interesujący przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat