Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowe czosnkowe

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kotlety schabowe 2 szt
smalec 20 g
cebula 1/2 szt
ząbki czosnku 3 szt
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
ziemniaki 300 g
śmietana słodka 200 ml
natka pietruszki
olej 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowe czosnkowe

Mięso solimy, oprószamy pieprzem.

Ziemniaki obieramy, kroimy w julenkę. Smażymy na rozgrzanej oliwie. Solimy.

W tym samym czasie smażymy kotlety z obu stron, na rozgrzanym smalcu.

Na pozostałym tłuszczu ze smażenia schabu, przygotowujemy sos.
Posiekaną cebulę i czosnek podsmażamy na tłuszczu, dodajemy śmietanę i posiekaną natkę. Mieszamy.

Mięso i ziemniaki przekładamy na talerze, posypujemy natką. Podajemy z ulubioną surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Futka 15.10.2016 08:52
Pyszne i aromatyczne :) Palce lizać

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak