Przepis i sposób przygotowania na: Chleb orzechowy z żurawiną i rodzynkami
Kroki postępowania
Wyrabiamy odchodzące od dłoni ciasto ( ew. dosypujemy odrobinę mąki pszennej) Pozostawiamy na 1 h w ciepłym miejscu do wyrośnięcia.
mąka pszenna |
300 g
|
śmietana 18 proc |
250 ml
|
orzechy laskowe łuskane |
100 g
|
żurawina suszona |
50 g
|
rodzynki |
50 g
|
drożdże suche |
7 g
|
oliwa |
2 łyżki
|
jajko |
1 sztuka
|
cukier |
1/2 łyżeczki
|
mąka kukurydziana |
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: