Zrazy z kaszą gryczaną

Zrazy z kaszą gryczaną

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sól, pieprz

  • estragon

    1 łyżeczka
  • kasza gryczana

    1 woreczek
  • jajka

    1 sztuka
  • schab

    4 kotlety
  • śmietana

    1 szkl.
  • tłuszcz

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kotlety rozbijamy równomiernie młotkiem, posypujemy solą, pieprzem,estragonem. Cebulę kroimy w kostkę i przesmażamy na łyżce tłuszczu. Troszkę kaszy odłożyć , bo cała saszetka to za dużo.Pozostałą kaszę wymieszać z jajkiem, cebulką i natką, przyprawić do smaku.Na rozbite płaty nałożyć farsz,zwinąć w ruloniki i obwiązać nicią białą. Kazdy rulonik obtaczać w mące, obsmazyć na tłuszczu. Przełożyć do rondla, dodać niecałą kostkę grzybową(uwaga ! kostka słona) ja dodałam jeszcze dwa pokruszone grzybki. dusić do miękkości 30-40 min. Pod koniec duszenia sos zaciągnąć śmietaną i orobiną mąki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (20)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

pawlito

08.12.2013 09:53
palce lizać po takim jedzeniu

Grażyna13

19.07.2013 10:12
Oj, to by mi smakowało :)

romanrafal

09.06.2013 08:26
bardzo dobre

Wafelek2601

24.02.2013 09:36
Świetny pomysł na pyszne mięsko

Wafelek2601

24.02.2013 09:36
Świetny pomysł na pyszne mięsko

Justa32

16.02.2013 22:12
smaczne :-)

cooleczka

11.01.2013 13:48
świetny pomysł

cooleczka

11.01.2013 13:48
świetny pomysł

IZABELA29

22.06.2012 08:57
rewelacja

Elżbieta17

31.05.2012 15:43
ale się pysznie prezentują:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat