Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kwiatek z parówki i jajka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

parówki 1 szt.
jajko 1 szt.
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Kwiatek z parówki i jajka

Parówkę rozcinamy wzdłuż, na pół.

Każdą połówkę parówki nacinamy dość gęsto i równo, a następnie spinamy wykałaczką tak, by nacięcia były po zewnętrznej stronie.

Tak spiętą parówkę, przekładamy na patelnię wysmarowaną oliwą, podsmażamy na małym ogniu około minuty, a po minucie w środek parówki, łyżką wkładamy żółtko.
Posypujemy ziołami i solą.

Całego kwiatka podsmażamy na małym ogniu, do momentu ścięcia się żółtka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 05.02.2017 23:58
Smakowity pomysł
berys18 04.10.2016 08:51
bardzo ładnie sie prezentuje
halina17 03.10.2016 18:31
Ładnie wygląda :)
adelajda 03.10.2016 18:04
ładne :)
ada.la 03.10.2016 16:31
pomysłowe śniadanie
misia123410 03.10.2016 16:04
fajny pomysł
Agnieszka-87-25 03.10.2016 15:25
pomysłowe dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak