Pierogi z farszem z fasoli

Pierogi z farszem z fasoli

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    50 dag
  • jajko

    1 sztuka
  • woda

  • fasola biała

    25 dag
  • boczek wędzony

    25 dag
  • cebula

    1 sztuka
  • oliwa

  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolę opłukać i ugotować do miękkości. Następnie zemleć ją z boczkiem. Cebulę obrać i drobno posiekać. Na patelni rozgrzać tłuszcz, na tłuszczu podsmażyć fasolę, dodać do niej zmieloną fasolę z boczkiem, podsmażyć farsz doprawiając go do smaku solą i pieprzem. Z mąki, jajka i wody wyrobić ciasto. Rozwałkować je, wykrawać z niego krążki, napełniać je farszem, zlepiać na kształt pierogów. W garnku zagotować wodę z odrobiną soli, wkładać na nią pierogi, gotować do momentu wypłynięcia ich na wierzch, wyławiać łyżką cedzakową.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Wafelek2601

15.07.2013 08:55
Ciekawy pomysł na farsz

IKrakowianka

24.10.2012 21:00
fajny pomysł

IKrakowianka

24.10.2012 21:00
fajny pomysł

Margo1

26.08.2010 09:15
Takich jeszcze nie robiłam

iwa643

26.08.2010 08:03
bardzo ciekawy farsz

Iwusia

26.08.2010 00:36
Pierogi lubię, ale z takim farszem jeszcze nie jadłam ... muszę spróbować :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat