Przepis i sposób przygotowania na: Rybna fantazja Eli
Ciasto:
2/3 butelki piwa(0.5 litra)
1 jajko
2 łyżki oleju
szczypta soli
mąka(tyle,żeby ciasto miało gęstość śmietany).
Pangę pokroić w kostkę,dodać sos sojowy,czosnek,wymieszać i odstawić na pół godziny w chłodne miejsce.Paprykę pokroić w kostkę,cebulę w ćwierć krążki,marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Makaron przygotować według przepisu na opakowaniu.Na rozgrzanym oleju usmażyć pangę,wyjąć a na oleju po rybie lekko obsmażyć warzywa.Makaron odlać i pokroić na mniejsze kawałki.Warzywa i makaron dodać do ryby,doprawić solą,pieprzem i wymieszać.
Wszystkie składniki ciasta zmiksować i usmażyć cienkie naleśniki.Na naleśnikach rozłożyć farsz,zwijać jak krokiety i obsmażyć na oleju.Smacznego!