Krem kapuściany

Krem kapuściany

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta

    1 głowa
  • cebula

    2 sztuki
  • czosnek

    1 ząbek
  • masło

    5 dag
  • mąka

    5 dag
  • sól

    do smaku
  • bulion warzywny

    1 litr
  • liść laurowy

    1 sztuka
  • kminek

    0,5 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umytą kapustę pokroić na kilka części, wyciąć z niej głąb, poszatkować ją, przełożyć do garnka, zalać wodą i gotować około 20 minut dodając sól, kminek i liść laurowy. Następnie kapustę odcedzić, przełożyć do garnka, zalać bulionem i dusićdo miękkości. Dodać posiekaną cebulę i posiekany czosnek. Ugotować kapustę z cebulą i czosnkiem zmiksować. Z mąki i masła przygotować zasmażkę i dodać ją do kremu, żeby go zagęścić. Krem doprawić do smaku solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Katarzyna59

28.01.2014 09:02
pyszny krem

IKrakowianka

10.11.2012 09:49
muszę wypróbować

Katarzyna/kate1980

02.06.2012 22:50
ciekawe ciekawe :)))))

linka1312

30.09.2010 19:26
moze smaczy, trzeba wyprobowac

Iwusia

28.08.2010 11:34
ciekawe :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat