Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa z soczewicy a'la grochowa

5.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

soczewica konserwowa
500 g
włoszczyzna
cebula
1 szt
kiełbasa śląska
2 szt
wedzona kość
300 g
wędzona słonina
1 plaster
Kostki rosołowe Kucharek
3 szt
ziemniak
1-2 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Sklep Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
Sklep Prymat
Majeranek suszony Prymat
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z soczewicy a'la grochowa


Włoszczyznę, kości i rosołki zalać woda (ok 1,5 l). Gotować przez 30 min. W międzyczasie. pokroić kiełbasę w półplasterki a słoninę i cebulę w drobną kosteczkę. Wszystko razem podsmażyć.
Po pół godzinie do garnka dokładamy odsączoną i przepłukana soczewicę z puszki, pokrojonego w kostkę ziemniaka i podsmażoną kiełbasę z cebulą. Gotujemy jeszcze 10 min. Doprawiamy majerankiem i ewentualnie solą i pieprzem.Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak