Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z soczewicy a'la grochowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

soczewica konserwowa 500 g
włoszczyzna
cebula 1 szt
kiełbasa śląska 2 szt
wedzona kość 300 g
wędzona słonina 1 plaster
Kostki rosołowe Kucharek 3 szt
ziemniak 1-2 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
Majeranek suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z soczewicy a'la grochowa


Włoszczyznę, kości i rosołki zalać woda (ok 1,5 l). Gotować przez 30 min. W międzyczasie. pokroić kiełbasę w półplasterki a słoninę i cebulę w drobną kosteczkę. Wszystko razem podsmażyć.
Po pół godzinie do garnka dokładamy odsączoną i przepłukana soczewicę z puszki, pokrojonego w kostkę ziemniaka i podsmażoną kiełbasę z cebulą. Gotujemy jeszcze 10 min. Doprawiamy majerankiem i ewentualnie solą i pieprzem.Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak